TEKIJÄNOIKEUSINFO

Tekijänoikeus ja tekstit

Tekstit kuuluvat tekijänoikeuslain piiriin, niitä ei siis saa luvatta sellaisinaan käyttää. Omaan käyttöön niitä saa kopioida, muttei esimerkiksi omalle kotisivulleen. Yleensä en anna tekstejäni kopioitaviksi muille sivuille, linkitys on sopivampi tapa. Mutta erityisen hyvästä syystä voin tehdä poikkeuksen (virtuaalitallit eivät ole erityisen hyvä syy), lähetä tällöin sähköpostia osoitteeseen www(a)hevosmaailma.net ja kerro asiasta tarkemmin.

Tekijänoikeus ja kuvat

Suurin osa kuvista ei ole minun, joten en voi antaa lupaa kuvien käyttöön. Kuvia voi kopioida laillisesti omaan käyttöönsä, esim. tietokoneen työpöydän taustakuvaksi. Kotisivuilla käyttäminen on sen sijaan julkista käyttöä ja siihen täytyy pyytää kuvan ottajalta lupa. Myös pelkkien kuvien linkitys hevosmaailma.netin sivuilta ei ole sallittua.
Jokaisen sivun alalaidassa on teksti, jossa lukee "Copyright 2001/2002/2003 www(a)hevosmaailma.net". Tämä tarkoittaa siis tekstien, taustojen, otsikoiden yms. tekijänoikeutta, ei kuvien.

Lisää tekijänoikeudesta...

Usein kysyttyjä tekijänoikeutta koskevia kysymyksiä löytyy J. Korpelan tekijänoikeusfakista

Linkittämisestä...

Sivukokonaisuuden linkittäminen on täysin sallittua ilman lupaa, kunhan linkitys tehdään hyvien tapojen mukaisesti. Yksittäisien sivujen linkityksestä on parasta neuvotella tarkemmin. Pelkkiä kuvia ei saa linkittää. Jos olet epävarma, kannattaa kysyä.

Kysymykset sähköpostilla osoitteeseen hevosmaailma@gmail.com.

© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi 2010-11-03
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon