HUOMAUTETTAVAA SISÄLLÖSTÄ

Rotujen ominaisuuksista...
Vaikka roduista on annettu erilaisia tietoja, se ei tarkoita että tiedot absoluuttisesti pätisivät kaikkiin yksilöihin. Esimerkiksi orloveja ja amerikanravureita käytetään myös ratsuina, vaikka tiedoissa lukee käytön kohdalla yksinomaan ravuri. Joku angloarabiyksilö saattaa jäädä säkäkorkeudeltaan alle 160 sentin. Jotkut hannoverinhevoset ovat loistavia valjakkohevosia, vaikka hannoverin kohdalla sen sanotaan olevan ratsuhevonen. Esimerkkejä riittää.

Miksi sitten kannattaa antaa tietoja, jotka eivät päde kaikkiin yksilöihin? Annetut tiedot perustuvat siihen, mihin hevosta yleisimmin käytetään, mihin tehtävään se on jalostettu ja miltä ihanneyksilön tulisi ulkoisesti näyttää.

Hevosten väreistä...
Useiden jalostettujen rotujen värin kohdalla lukee yksivärinen. Periaatteessa yksivärisiksi luetaan kaikki paitsi tiikerin- ja lehmänkirjava, mutta näissä tapauksissa yksivärisellä tarkoitetaan rautiasta, ruunikkoa, mustaa ja kimoa, jotka ovat yleisimmät kesyhevosten värit. Hallakkoa ja hiirakkoa esiintyy usein vain alkuperäisroduilla ja voikko sekä muut epätavallisemmat värit ovat useimmiten jalostettuja värejä.
Sivujen keskeneräisyydestä...
Nämä sivut ovat vielä keskeneräiset ja tulevat sellaisina pysymäänkin vielä pitkään. Teen näitä sivuja harrastuksena ja elämään pitää mahtua muutakin kuin pelkästään hevosia ja sivujen tekoa. Tämä hevossivuprojektini on myös hyvin laaja eikä se varmaan koskaan ole täydellisen valmis. Uusimmat päivitykset löytyvät päivityssivulta.
Kielestä...
Tarkoituksena on tehdä täysin suomenkieliset sivut, mutta kaikkien rotujen ja värien nimiä en ole pystynyt suomentamaan järkevään muotoon. Kömpelöiden suomennosten välttämiseksi käytän englanninkielisiä nimiä.
Kuvien koosta...
Olen pyrkinyt pitämään kuvien koon melko pienenä (mieluiten alle 30 kt, mutta 50 kt on ehdoton maksimi), jotta sivut latautuisivat nopeasti. Muutamien rotujen kohdalla esittelysivulta on linkki kuvasivulle, josta löytyy enemmän kuvia. Kuvasivujen latautuminen voi kestää!
Kuvia ei saa kopioida omille sivuilleen. Lue lisää tekijänoikeuksista
Jäikö kysyttävää? Onko kommentoitavaa?
Kysymykset, kommentit, korjaukset, ehdotukset sähköpostilla osoitteeseen www(at)hevosmaailma.net.
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi 2010-11-03
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon