Anetta af Fryndelohe VH13-010-0039
muistosivu, kuollut 23.7.13


© (ei halua nimeään julkisuuteen)
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Anetta af Fryndelohe
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: knabstrupinhevonen
 • Syntynyt: 03.02.2009 VHKR
 • Väri: ruunikko leopard
 • Säkäkorkeus: 159 cm
 • Suku: Fuks af Fryndelohe EVM - Anja af Fryndelohe EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: koulu
 • Koulutus: ko vaA

Luonne

Anetta on aika sähäkkä tapaus, joka reagoi kaikkeen vähänkin poikkeavaan. Yleensä reaktio on jonkin sortin hyppäys tai ainakin nykäisy, joten tämän tamman kanssa puuhatessa on oltava silmät selässäkin, että pystyisi vähän ennakoimaan tulevia sählinkejä.

Ratsuna lahjakas, mutta aika lailla yhteistyöhaluton. Anetasta on vaikea saada irti mitään kelvollisia koululiikkeitä kun sen saaminen edes myötäämään on kohtuullinen haaste kokeneellekin ratsastajalle. Kapasiteettia kyllä riittää ja Anetta on koulutettu korkealle, mutta se on vaatinut paljon työtä ja luottoratsastajan, joka on pärjännyt Anetan kanssa ja jota Anetta on kunnioittanut sen verran ettei ole laistanut töistä. Ioniciin Anetta tuli ihan siitostammaksi ja olemme lähes täysin luovuttaneet Anetan ratsastamisen kanssa. Mikä ei toimi, se ei toimi.

Sukuselvitys

Fryndelohen siittola on meille uusi tuttavuus, vaikka se on ollutkin toiminnassa jo vuosikymmeniä. Alunperin se kasvatti vanhan tyypin raskaita knabstrupeja, mutta myöhemmin siellä on rohkeasti lähdetty jalostamaan vanhoista linjoista kevyempiä. Vielä nykyistenkin jalostushevosten suvuissa näkyy melko runsaasti sekä täysiveristä että trakehneria, joita käytettiin kevyempien ja parempien ratsuknabstrupien luomiseen. Tämä näkyy nykyisten hevosten rakenteessa, ne ovat kautta linjan melko jaloja ja hyvärakenteisia ratsuja ja tämän vuoksi myös erittäin kysyttyjä knabstrup-jalostuksessa. Tammoja siittolasta myydään muualle yleensä harvoin, mutta oriit ovat suosittuja siitosoreja, joille riittää joka vuosi vieraita tammoja astuttavaksi.

Fuks af Fryndelohe on hyvin tyypillinen Fryndelohen kasvatti. Sen suvusta löytyy vanhoja sukulinjoja, jotka menevät pisimmillään aina 1800-luvulle asti. Toisaalta suvussa on paljon myös täysiveristä ja se näkyy myös Fuksin rakenteessa. Se on kevyt ja jalo ori, mutta jossain määrin myös täysiverimäisen sähäkkä, ei siis mikään pikkulasten hevonen todellakaan. Se on kokeillut rahkeitaan koulukisoissa, mutta vaikka liikettä ja kapasiteettia riittäisi kyllä, ei menestystä ole juuri tullut hermostuneisuuden takia. Silti se on ollut hyvin suosittu siitosori ja jättänyt itseään parempiluonteisia varsoja, erityisesti rauhallisemmista tammoista.

Anettan emä Anja af Fryndelohe ei sen sijaan kuulu niihin kaikkein rauhallisimpiin tammoihin, senkin suvussa on täysiveristä, mutta myös jonkin verran puoliverisiä. Rakenteeltaan se on suorastaan loistava, mutta luonteeltaan se on aika kuuma.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Varsat

SYNT. PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
3.7.09
Annlotte II
tamma
-
knn
Oberst Everup
-
3.10.10
Focus Ion
ori
-
knn
Granada GA
-
1.8.12
Bendt Ion
ori
-
knn
Bartomealous
-
1.9.12
Anneliese Ion
tamma
-
knn
Nicko af Lynge
-
1.10.12
Ionin Lasse
ori
-
knn
Lucius Lammelund
-
1.11.12
Erlend Ion
ori
-
knn
Elmut Torslyst
-
1.12.12
Ionin Piritta
tamma
tkkrj
knn
Birgir Fjerden (fred)
-


Luotu 3.8.2010
© Ionic 2010
Layout & kuva: S.T. & V.R.