Thyra af Saffi VH-04938
muistosivu, kuollut 30.11.2005

©
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Thyra af Saffi
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: knabstrup
 • Syntynyt: 4.1.2004 (VHKR)
 • Ikä: 22 vuotta (4.11.)
 • Väri: ruunikko leopard
 • Säkäkorkeus: 160 cm
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic
 • Painotus: este
 • Koulutus:

Luonne

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
TULOS
11/10/04
Este
100cm
Team Ion
-/-
31/08/04
Este
90-100
Delta
-/-
31/08/04
Este
80-90
Delta
-/-
26/08/04
Este
80-90
Les Cavaliers d'Province
-/-
24/08/04
Este
90
Etäisyys
-/-
10/08/04
Este
80-90
IR
4/9
01/08/04
Este
80-90
Lysa
37/62
31/07/04
Este
80-90
Delta
-/-
31/07/04
Este
70-80
Delta
-/-
06/07/04
Este
70-80
Highland Stud
8/8

Foals

FOALING DATE
NAME
GENDER
COLOR
BREED
SIRE
ADDITIONAL INFO
15/05/05
Thera Ion
tamma
tkrj
knn
Speed Ion
-
18/11/05
Titania Ion
tamma
tkrj
knn
Farveløs Gråblåfugl
-

Sukutaulu

Thorman IV, knn Thorman II, knn Rex af Fyrkhøj, knn
Tora III, DWB
Knutberg's Isabel, knn Atlantica xx
Knutberg's Indigo, knn
Zaza af Saffi, knn Knut af Klausenburg, knn Tord af Klausenburg, knn
Angela, knn
Sasa Mejdeby, knn Spotting Scotch, app
Nika Skivbjerg, knn

Sukuselvitys

Thyran suvussa yhdistyvät melkeinpä kaikki kuuluisimmat uudet sukulinjat, mitä knabstrupien kotimaasta löytyy tällä hetkellä. Kahdessa polvessa se ei vielä näy, mutta, jo kolmannesta alkaa löytymään täysiveristä, puoliveristä ja appaloosaa. Joka tapauksessa kaikki nämä "vierasveriset" on hyväksyttyjä hevosia knabstrup-siitoksessa ja omalta osaltaan parantaneet rodun laatua. Thyran rakenteessa se ei suoranaisesti näy, tamma on varsin keskinkertainen rakenteeltaan, mutta hyppykapasiteetti ja luonne ovat erinomaiset.

Isä Thorman IV on ollut eräs Tanskan johtavia knabstrup-oreja jo vuosia. Se on menestynyt aika kivasti esteillä ja kenttäkilpailuissa, mutta erityisen menestyksekäs se on ollut siitosorina. Thyra on sen neljännestä ikäluokasta eli siitä, jonka syntyessä vanhimmat Thormanin varsat alkoivat vähitellen näyttää kynsiään. Thormanin ensimmäisestä ikäluokasta nousi pinnalle kaksi oria ja yksi tamma, jotka ainakin osaltaan lisäsivät Thormanin suosiota siitosoriina.
Isänisä Thorman II oli myös menestyksekäs siitosori, mutta kiveskasvain lopetti sen uran varhaisessa vaiheessa ja se jouduttiin ruunaamaan. Kantakirjattuja jälkeläisiä sillä on silti huimat 11 kappaletta, joista Thorman IV on ehdottomasti paras. Thorman II:n rakenteessa näkyi puoliveriemän vaikutus selvästi, ori oli isokokoinen, lihaksikas, selkeästi ratsutyyppinen ja erityisen tunnettu hyvistä liikkeistään.
Isänemä Knutberg's Isabel on puoliksi täysiverinen. Sen isä Atlantica xx on tuontihevonen Briteistä, se kilpaili varsana laukoissa pärjäten varsin kivasti ja kilpauran jälkeen se siirtyi siitoskäyttöön. Kymmenvuotiaana se ostettiin suurella rahalla Tanskaan ja hyväksyttiin niin DWB-, ratsuponi- kuin knabstrup-jalostukseenkin. Tunnetuimmat Atlantican varsat ovat puoliverisiä, mutta myös knabstrup-puolelle se on jättänyt hyviä hevosia. Knutberg's Isabel oli rakenteeltaan loistava tamma, joka kantakirjattiin nelivuotiaana korkeilla pisteillä. Sillä kilpailtiin jonkin verran valjakkoajossa ja helpoissa kenttäluokissa, mutta luonteeltaan se oli varsin kuuma.

Thyran emä Zaza af Saffi on menestynyt hienosti estekisoissa kisaten parhaina vuosinaan jopa kansallisella tasolla Tanskassa. Se oli suurikokoinen tamma, koko periytyi luultavasti emälinjaa pitkin, koska sekä Sasa Mejdeby että erityisesti Nika Skivbjerg olivat molemmat hyvin korkeita, Nika jopa 167 cm! Se oli tyypiltään muutenkin melko massiivinen ja ilmeisesti juuri siksi se astutettiin kolme kertaa kevyemmällä ja pienemmällä appaloosaoriilla Spotting Scotchilla. Sasa Mejdeby on näistä varsoista ensimmäinen, se on ollut lähinnä harraste- ja tuntiratsuna, kisatuloksia sillä ei ole joitain pieniä seurakisoja lukuunottamatta.
Emänisä Knut af Klausenburg oli estehevonen sekin ja pärjäili aika kivasti reilun metrin luokissa. Siitosoriina se on ollut suosittu hyvän rakenteensa ja sukunsa vuoksi, mutta mitään hirveän loisteliaita varsoja se ei ole jättänyt. Tammavarsoista paras on Zaza af Saffi, oreista ainoa kantakirjattu on Zorbas af Saffi.


Luotu 4.7.2004
© Ionic 2004
Layout & kuva: S.T. & V.R.