Brackwaith Orrell VH12-086-0001
Muistosivu, kuollut 22.11.15


© S. Saskova
 • Nimi: Brackwaith Orrell "Orre"
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: fellponi
 • Syntynyt: 01.01.2012 (VHKR)
 • Väri: ruunikonkimo
 • Säkäkorkeus: 137 cm
 • Suku: Brackwaith George Orwell EVM - Norcroft's Grey Jess EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: yleisponi
 • Koulutus: ko heB/A, re 70 cm, valjakko
 • Virtuaalihevonen

Luonne

Orre on luonteeltaan täydellisen fellponin perikuva, kiltti ja rauhallinen, muttei mikään pystyynkuollut laiskuri. Se on hoitohevosena ehdottoman luotettava ja vaikka onkin ori, sen voisi antaa huoletta pienellekin aloittelijalle hoitoponiksi. Se onkin hyvä, että hoitohommat sujuvat ongelmitta, sillä Orre on intohimoinen mutakylpijä. Valkoinen väri ja pitkät vuohiskarvat eivät auta asiaa tipan vertaa, Orren siivoaminen mutaköntistä ponia muistuttavaksi vaatii vettä, harjoja, aikaa ja fyysistä työtä. Rivin vaara on kurakeleillä ilmeinen, vuohistupsujen alle jää helposti muhimaan likaa. Tosin yritämme tehdä asiat helpommiksi klippaamalla vuohiset kura-aikoina.

Ratsuna ja kärryjen edessä Orre on yritteliäs ja pirteä, sillä on hyvä työmoraali eikä sitä tarvitse patistella eteenpäin tai muistuttaa tottelevaisuudesta. Valitettavasti vain fysiikka ei anna periksi kovin kummoisiin suorituksiin este- tai kouluradalla. Varsinkin askellajien lisäykset ovat kompastuskivi kouluradalla. Kyllähän Orre yrittää, ei se siitä ole kiinni, se vain ei näytä oikein miltään.

Sukuselvitys

Orren isä Brackwaith George Orwell on isokokoinen poni, sen säkäkorkeus on juuri sallitun rajoissa eli karvan verran alle 142 senttiä. Se on iso muutenkin, melko raskastekoinen ja pitkärunkoinen. Luonteeltaan se on kuitenkin aivan lapanen ja luonne yhdistettynä suht hyviin kisatuloksiin valjakkoajosta on tehnyt siitä suositun siitosoriin. Se onkin jättänyt hyviä varsoja erityisesti pienikokoisemmista ja sirommista tammoista. Väriltään George Orwell on musta.

Emä Norcroft's Grey Jess on juuri sellainen pienikokoinen ja siro tamma, nätti kuin karkki. Se on säkäkorkeudeltaan vain 127 senttiä ja väriltään ruunikonkimo. Se tuli Brackwaithin siittolaan vasta 16-vuotiaana, sitä ennen se oli ollut yksityisen perheen omistuksessa. Perheen lapset olivat kilpailleet sillä aikoinaan pienissä ratsastusluokissa, aluksi talutusluokissa ja myöhemmin erilaisissa gymkhana-leikeissä. Muuten se on ollutkin ihan vain lasten lemmikkinä, ratsuna ja ajoponina.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
1.8.15
VSN
fell-oriit
Adina
-
22.11.12
Match show
ponioriit
Kaylee
-
5.8.12
Match show
Muut ponit
Nidarvellir
PUN

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
05/2012
Hattwarff O'Diona
o. Brauwdhil Odin
10/2014
Granita Trapeze
t. Etheldreda MCF
01/2015
Ellwater Dawn Heather
o. Eadwulf Ion
01/2015
Erica Ion
t. Godgifu Ion


Luotu 6.4.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.