RACKING HORSE


Historia

Racking Horse polveutuu Yhdysvaltain sisällissotaa (1861–1865) edeltävältä ajalta suunnilleen samoista hevosista kuin tennesseenwalkerkin. Niitä myös käytettiin samaan tarkoitukseen: ratsuina pitkillä matkoilla. Erityisesti plantaasien tilanhoitajat käyttivät näitä hevosia ratsastaessaan päivittäin pitkiä matkoja tiluksilla.
Myöhemminkin Racking Horset olivat varsin suosittuja hevosia tasaisen askellajinsa ja miellyttävän luonteensa ansiosta. Racking Horse Breeders Association of America (RHBAA) perustettiin 1971 ja nykyisin rekisterissä on vajaa 100 000 hevosta. Nykyisin RHBAA:n rekisteri on avoin kaikille hevosille, jotka todistettavasti hallitsevat nelitahtisen passahtavan askellajin, rackin. Monet hevoset ovatkin kahdessa tai useammassa rekisterissä: RHBAAn lisäksi useimmiten tennesseenwalker-yhdistyksen tai Spotted Saddle Horse-yhdistyksen rekisterissä.

Rakenne

Racking Horse muistuttaa rakenteeltaan tennesseenwalkeria, mutta koska rekisteriin pääsyyn vaaditaan ainoastaan askellajinäyttö, rakenne voi vaihdella.

Käyttö ja ominaisuudet

Racking Horse on edelleen hyvä ratsuhevonen ratsastajalle mukavan askellajinsa ansiosta. Niille on nykyisin myös omia näytösluokkia, jotka perustuvat juuri rackiin. Racking Horsella näkee harvoin tennesseenwalkerien liioiteltuja askellajeja näyttelykehissäkään. Osassa luokista ei sallita minkäänlaisia ylimääräisiä varusteita (painavia kenkiä, paksuja pohjia, vuohisketjuja yms.) ja tarkat rajoitukset on niissäkin luokissa, missä nämä apuvälineet ovat sallittuja.

o. Pusher's Little Buck (rekisteröity myös TWHBEA:an ja SSHBEA:an)
© KandR Farms
Lähdeluettelo
  1. Four Beat Harmony. Michaela Myers. Horse Illustrated October 2005. ISSN 0145-9791.
  2. Racking Horse (verkkodokumentti). GaitedHorses.net. Viitattu 2006-01-29. Saatavissa http://www.gaitedhorses.net/BreedArticles/RackingHorse.html
  3. Register Your Horse (verkkodokumentti). Racking Horse Association of America. Viitattu 2006-01-29. Saatavissa http://www.rackinghorse.com/Register%20Your%20Horse!.htm
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Tiedosto luotu 2006-01-29
Muokattu viimeksi 2006-01-29
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon