Ondrusov GA VH13-101-0005
muistosivu, kuollut 2.7.15

© Bob Langrish
  • Virtuaalihevonen
  • Nimi: Ondrusov GA "Onni"
  • Sukupuoli: ori
  • Rotu: venäjänratsuhevonen
  • Syntynyt: 01.02.2012 (VHKR)
  • Väri: musta
  • Säkäkorkeus: 169 cm
  • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
  • Painotus: koulu
  • Koulutus:

Luonne

Onni on kaikin puolin mukava otus, suht helposti käsiteltävissä, muttei flegmaattinen. Päinvastoin, se on hyvin eloisa ori ja välillä sitä tarvitsee muistuttaa käytöstavoista. Mitään jatkuvaa nahistelua elo Onnin kanssa ei kuitenkaan ole, vaan se on pääpiirteissään asiallinen hoidokki.

Ratsastettaessa Onni vaatii aika paljon, se ei anna ilmaiseksi mitään vaan vaatii selkeät mutta hyvin kevyet avut. Kun sen kanssa pääsee sinuiksi, se on suorastaan loistelias ratsu kentällä. Maastossa sillä yleensä on tuli hännän alla ja se käy ylikierroksilla.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJA
1.2.13
VSN
Lämminverioriit
Presta
5/10
3+4+3,5+5+4,5+3+3+3,5+3,5+3=36

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
-
Mirnaya GA
t. Mozaika GA
11/2012
Orlitsa GA
t. Olhava Ion
12/2012
Tshasminka GA
o. Oleksandr Ion
11/2013
Orlitsa GA
o. Oktjabr Ion
11/2013
Azurhan GA
t. Azatka Ion

Sukutaulu

Onesimov EVM
168 cm, m
Obyekt EVM
169 cm, m
Posolka EVM
166 cm, m
Solomonia EVM
164 cm, m
Tsink EVM
170 cm, trn
Solistka EVM
164 cm, m

Sukuselvitys

Ondrusov GA:n isä Onesimov on suht isokokoinen ja hyvärakenteinen ori, joka on kantakirjattu korkeilla pisteillä sekä rakenteesta että liikkeistä. Se on myös kilpaillut suht hyvällä menestyksellä Prix St. Georges -tasolla asti ja luultavasti sillä olisi ollut rahkeita korkeammallekin tasolle, mutta sen ratsastaja loukkaantui vakavasti eikä oriille jostain syystä etsitty toista ratsastajaa. Ratsastusuran sijaan Onesimovin kanssa keskityttiin siitosoriin hommiin ja se on ollut varsin suosittu isäori.
Isänisä Obyekt on yhtälailla hyväliikkeinen ja -rakenteinen kuin poikansakin, mutta luonteeltaan vaikeampi eikä siitä koskaan tullut kummoista kilparatsua.
Isänemä Posolka ei ollut mikään loistavarakenteinen tamma, mutta erityisen hyväliikkeinen ja myös erinomainen hyppääjä. Se ei ole kuitenkaan jättänyt muita varsoja kuin Onesimovin jatkuvien tiinehtymisongelmien takia.

Emä Solomonia ei ole kilpaillut lainkaan vaan se on toiminut siitostammana lähes koko ikänsä. Sillä on muutamia varteenotettavia koulu- ja kenttävarsoja.
Emänisä Tsink oli menestyksekäs kenttähevonen ennen kuin se loukkaantui vakavasti 12-vuotiaana. Se kuitenkin toipui niin hyvin, että se nähtiin myöhemmin vielä koulukilpailuissa, joissa se menestyi melko mukavasti vaA-tasolla asti.
Emänemä Solistka oli erittäin suosittu siitostamma. Se kantakirjattiin nuorena hyvin pistein ja se suoriutui 5- ja 6-vuotiaana ikäluokkakilpailuissa varsin mukavasti, poikkeuksellisesti sekä este- että koulupuolella. Sittemmin se jäi siitostammaksi ja jätti kymmenkunta laadukasta varsaa.


Luotu 3.11.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.