Jihadu GA ox VH12-003-0269
muistosivu, kuollut 5.1.14


© Anz
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Jihadu GA
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: arabi (venäjänarabi)
 • Syntynyt: 01.08.2010 VHKR
 • Väri: rautias (gg, ee, Aa)
 • Säkäkorkeus: 162 cm
 • Suku: Gusardin ox EVM - Junorovka ox EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: yleis
 • Koulutus:

Luonne

Jihadu on hieman arka ja etäinen tamma. Kestää kauan ennen kuin se oppii luottamaan uuteen ihmiseen niin, että edes rentoutuu käsiteltäessä. Ja sittenkin kun ollaan päästy jo "sinutteluvaiheeseen", se on edelleen etäinen eikä suuremmin näytä kiintymystään. Periaatteessa se on ihan kiltti, mutta pelokas kaikenlaista uutta (ja välillä jotain vanhaakin) kohtaan ja sen takia se on saanut vähän hankalan maineen. Parhaiten näistä vaikeista paikoista selvitään toisen hevoskaverin kanssa: vaikka äsken Jihadu on kaivanut kaikki kavionsa hiekkaan nähdessään trailerin, se kävelee sinne kaverin perässä kiltisti, vaikkakin vähän polvet tutisten. Jos kaviokasta kaveria ei ole saapuvilla, maanittelu, houkuttelu ja pikkuhiljaa eteneminen kelpaavat avuksi myös.

Ratsuna Jihadu on vähän samanlainen, säpsyy eikä keskity, jos selässä on joku ei niin tuttu ratsastaja. Tutun ratsastajan kanssa yhteistyö sujuu kyllä, parhaiten toki jos ympäristö on rauhallinen ja tuttu. Jihadulla on todella laadukkaat liikkeet, laajat, mutta niissä on silti arabimaista lennokkuutta. Millaisen tähden koulukentät ovat menettäneetkään... Kiltteys tulee esiin juuri kouluratsastuksessa, Jihadu suorittaa pyydetyt liikkeet tunnontarkasti ja on todella kuuliainen.

Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että tämä pikku arkajalka ei ihan loista estekentillä eikä varsinkaan maastossa, tosin jälkimmäisestä se selviää kunnialla turvallisen kaverin perässä. Esteitä se kyllä hyppää ja ihan hyvin hyppääkin, mutta heti jos on jotain vähänkään vieraamman näköistä kentällä, se jää tuijottamaan sitä ja kieltää helposti.

Sukuselvitys

Jihadun isä Gusardin on isokokoinen, arabiksi jopa romuluinen hevonen, mutta minkä se kauneudessa häviää, sen se suorituskyvyssä voittaa. Ori on lahjakas niin esteillä kuin koulussakin ja onpa sitä laukoissakin kokeiltu, kelvollisella menestyksellä. Jihadu on perinyt hienot liikkeensä Gusardinilta. Luonteeltaan Gusardin on myös hyvä, kiltti ja miellyttämishaluinen, vaikkakin kovin eläväinen. Gusardin on 164-senttinen raudikko.

Emä Junorovkan ratsunlahjoista ei ole tietoa, koska se on ollut ihan puhtaasti siitostamma. Kai se lienee suitsiin, satulaan ja joihinkin yksinkertaisiin apuihin opetettu, mutta suurin osa sen ajasta on kulunut suurilla laitumilla toisten tammojen ja varsojen kanssa. Sillä onkin toistakymmentä varsaa, kaikki vähintäänkin mukavia sekä luonteeltaan että rakenteeltaan.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Varsat

SYNT-PVM
VARSA
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
1.1.11
Tsherjomuha GA ox
tamma
rnkm
ox
Shtshavel GA ox
-
5.1.12
Jihad Jamilah
tamma
rn
ox
Jilbrus GA ox
tilausvarsa
4.7.12
Jihad Gharoon
ori
-
ox
Ghadir al Baliyah ox
-
8.8.12
Jihad Sabiha
tamma
rt
ox
Sopernik GA ox
-
8.9.12
Jihad Naiara
tamma
rt
ox
Nagarew GA ox
myyty
8.10.12
Jihad Jumor
ori
rt
ox
Junost GA ox
-
8.11.12
Jihad Jhagan
ori
-
ox
Jilbrus GA ox
-
22.6.13
Jihad Khaleesi
tamma
-
arabi
Khaldun Nazeer
-


Luotu 23.3.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.