Nagarew GA ox VH12-003-0262
muistosivu, kuollut 5.1.14


© M. Astahov
  • Virtuaalihevonen
  • Nimi: Nagarew GA
  • Sukupuoli: ori
  • Rotu: arabi (venäjänarabi)
  • Syntynyt: 01.08.2010 VHKR
  • Väri: rautias (gg, ee, Aa)
  • Säkäkorkeus: 160 cm
  • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
  • Painotus: yleis
  • Koulutus:

Luonne

Negaa voisi sanoa haastavaksi oriiksi. Se ei suuremmin kunnioita ihmisiä ja pyyhkii taluttajilla tallinpihaa mennen tullen, jos sille päälle sattuu. Jotta Negan kanssa pärjäisi edes auttavasti, sille on kaikin tavoin tehtävä selväksi, kuka on pomo. Kaikki ylimääräiset häsläämiset pitää karsia johdonmukaisesti pois. Tämän kanssa ei vain voi ottaa rennosti ja tehdä asioita vähän sinne päin.

Sama juttu ratsastettaessa, Negalta on VAA-DIT-TA-VA tottelemista. Nega muistaa lepsuilun kyllä ja jos kerran on antanut periksi jossain asiassa, ei oriin saa enää otetta helposti. Välillä tuntuu, että tämän kanssa pärjää vain armeijan paskamaisin kapiainen. Jos sellainen löytyy, ilmoittautukoon, täällä tarvittaisiin konsulttiapua... Nega on kyllä periaatteessa tosi lahjakas, riittää liikettä, nopeutta, ketteryyttä ja ponnua, ja se on rohkea oudompienkin asioiden edessä. Tätä alinomaista simputtamista ei vain jaksaisi aina.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
?
Wadi-Ajouz GA ox
o. Moraff GA
12/11
Yaronia GA ox
t. Yaron Nelia
02/12
Macanei (FWB)
o. Marco Polo Ion (AWB)
06/12
Archaic GA xx
o. Negatiw Ion x
07/2012
Fanyah GA ox
t. Fanya Nakhat
08/2012
Jihadu GA ox
t. Jihad Naiara
08/2012
Yaronia GA ox
o. Yaron Negat
10/2012
Xamira GA ox
t. Xamir Nebaya
07/2013
Qismah Mayrana ox
o. Qismah Nejron

Sukutaulu / Pedigree

Negwa ox EVM Namyek ox EVM Nadomir ox EVM
Skazarija ox EVM
Tselivaja ox EVM Tshernik ox EVM
Prialuna ox EVM
Brada ox EVM Stamir Rahdwan ox EVM Elnabi Rahdwan ox EVM
Tinjatza ox EVM
Bionitka ox EVM Pamfir ox EVM
Balonitka ox EVM

Sukuselvitys

Negatiwin isä Negwa on hyvin menestynyt (statistiikka 35: 15-3-7-5) laukkahevonen, joka teki pitkän uran radoilla. Sittemmin se on ollut suosittu jalostusori ja se on jättänyt useitakin hyviä laukkahevosia. Osa varsoista on päätynyt myös ratsuiksi. Negwa on luonteeltaan hyvä, rauhallinen ja helpostikäsiteltävä.

Emä Bradalta on periytynyt Negatiwin luonne, sillä Brada on samanlainen harminkappale kuin poikansa. Ehkä vielä pahempi, koska tammamaiseen tapaan se ei sietänyt simputtamista vaan hermostui siitä. Nega sentään tottelee kun tarpeeksi komentaa, Brada vain hermostui eikä totellut sitten senkään vertaa. Plus tietysti kiimat siihen päälle. Bradasta ei koskaan kummoista ratsua tullut, muutaman varsan se teki hyväluonteisiksi tunnetuista oreista. Rakenteeltaan Brada on vallan mainio.


Luotu 11.3.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.