Arabianhevosten pääsivulle   

Arabianhevoset

Arabikasvatuksesta

Ionicin arabijalostuksessa on päämääränä saada aikaan monipuolisia, kestäviä ja kauniita hevosia, joiden rotutyyppi ja rakenne ovat hyvät ja joilla on mahdollisuus myös pärjätä kilpahevosena. Koska arabi ei ole rotuna mikään eritynen koulujyrä tai hyppykone, tähtäämme monipuolisuuteen eli siihen että yhdellä hevosella voi halutessaan kilpailla helppoja luokkia niin koulussa, esteillä kuin westernissäkin, unohtamatta tietysti matkaratsastusta ja laukkakisoja.

Ionicin arabien suvut ovat melkein poikkeuksetta meidän omia luomuksiamme. Olemme vuosien saatossa keksineet tallille paljon uusia, suvuttomia arabeja ja pyrimme säilyttämään nämä omat linjamme. Joskus tietysti sekoittelemme sukuihin vieraita hevosia, mutta vaatimuksiamme vastaavia siitoshevosia on hieman vaikeata löytää. Vaatimuksemme jalostukseen käytettävälle arabille ovat realistisuus ja suku. Realistisuudella tarkoitamme pääasiassa kisakalenteria ja koulutustasoa, sitä ettei arabin koulutustaso ole liian korkea ja ettei hevosella ole kilpailtu kovin vaikeita koululuokkia tai korkeita esteluokkia. Jalostushevosen suvun pitäisi olla melko tasainen, suosimme tasasukuisia hevosia (aiheesta lisää) jos vain mahdollista ja suvunkin hevosilta odotamme samaa realistisuutta koulutustasojen ja kisakalenterien kanssa. Suvusta voi kuitenkin tinkiä, realistisuudesta ei juuri.

Tallista ja ympäristöstä

Ionicin arabit asuvat alueella, jonka ilmasto on kuivahko, maasto ei täysin paljasta hiekka-autiomaata vaan pensaikkojen, yksittäisten puiden ja kaktusten peittämää, hieman kivikkoista aluetta. Lähellä on myös matalaa vuoristoa, jonka solissa kasvaa mäntymetsiä ja joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet pitkiin vaelluksiin. Tallin ympäristö on kuitenkin hieman rehevämpää, kiitos läheisen tekojärven ja keinokastelun.

Tallia ympäröivät suuret pihattotyyliset laitumet, joissa tammalaumalla ja varsoilla on mahdollisuus liikkua ja vetäytyä suojaan milloin haluavat. Oriit elävät enemmän talleissa, mutta nekin pääsevät päivittäin pitkiksi ajoiksi ulos suuriin tarhoihin. Tallin takana on pari ratsastuskenttää ja laukkarata, jossa on hyvä päästää hevoset juoksemaan. Tallin ympäristössä on paljon maastolenkkejä, lyhyitä ja pitkiä tarpeen mukaan.

Nimeämisestä

Lokakuusta 2006 alkaen kaikki Ionicissa syntyvät arabit (tilausvarsat mahd. poikkeus) nimetään kaksiosaisella nimellä: ensimmäinen osa kertoo hevosen emälinjan ja toinen osa on hevosen "oma" nimi. Nimi voi siis näyttää tältä: Saint Praha. Tämä siksi että beduiinien keskuudessa tammat ovat erittäin arvossapidettyjä ja linjat ja perheet kulkevat tammalinjoittain. Ionicissa on vastaavasti päätetty tällä tavoin kunnioittaa arvokkaita tammojamme. Tammalinjojen nimet tulevat yleensä joko kantatamman mukaan, ensimmäisen Ioniciin tulleen tamman mukaan tai jostain muusta, riippuen hieman siitä, mikä kuulostaa parhaalta käytössä.

Ionicin tammalinjat tällä hetkellä ovat: