Blonde Indian xx VH-08797
muistosivu, kuollut 28.11.06

© Caithness Stud
  • Nimi: Blonde Indian "Blondi"
  • Sukupuoli: tamma
  • Rotu: englantilainen täysiverinen
  • Syntynyt: 1.10.2004 VHKR
  • Ikä: 16 vuotta (1.2.)
  • Väri: rautias
  • Säkäkorkeus: 157 cm
  • Omistaja & maahantuoja: Ionic
  • Painotus: koulu
  • Koulutus: Prix St. Georges

Luonne

Blondi on luonteeltaan jotain isänsä ja emänsä välistä: ei vihainen kuten isänsä, mutta sähäkämpi kuitenkin kuin emä-Rochelle. Kaikenkaikkiaan se on aika sopiva sekoitus kummankin luonteenpiirteitä, vaikka Blondi on kyllä täysiveristen tapaan melko kuuma ja vilkasluonteinen tamma.

Ratsuna Blondi on hieman tuittupäinen, se ei pidä lainkaan siitä, että siltä vaaditaan sataprosenttista tottelevaisuutta. Sen mielestä 80% olisi huomattavasti mukavampi lukema... Ehkäpä tässä lienee syy siihen, miksi Blondin koulutustaso ei ole koskaan noussut pyhää Yrjöä korkeammalle, tamman taivuttaminen passageen ja piaffiin tai laukanvaihtojen tekeminen joka askeleessa vaatisi sitä sataprosenttista tottelevaisuutta. Blondin kanssa ei auta kauheasti hioa jotain yhtä tiettyä liikettä läpi, sillä mitä enemmän Blondia sillä tavalla painostetaan, sitä huonommaksi sen suoritus käy. Parempi tapa on kokeilla kerran tai ehkä kaksi ja oli tulos sitten toivottu tai ei, jatkaa jollain muulla asialla. Siihen ongelmakohtaan voi palata taas vähän myöhemmin. Ja pysyypähän niin tamman kuin ratsastajankin mieli virkeämpänä kun on vaihtelua ratsastuksessa.

Nykyisin Blondi on kuitenkin siitostamma ja sen liikunta hoidetaan ensisijaisesti reippailla maastolenkeillä. Erityisesti tamma on mielistynyt myös laukkarataharjoitteluun, jota sen kanssa tehdään noin leikillään aina silloin kun sopii. Blondin jalat ovat sen ikään nähden hyvässä kunnossa, joten laukkaharjoittelusta ei ole ainakaan toistaiseksi ollut sille haittaa.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Varsat

SYNT-PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
1.5.2005
Indiana III xx
ori
rn
xx
Babyface xx
-
19.3.2006
Oxford Ion
ori
mrn
xx
Ozonized xx
-
20.5.2006
Isa Ion
tamma
-
xx
Millenium Ion xx
-
17.6.2006
Crystal Ion
tamma
m tob
risteytys
Cryptic Ion
-
15.10.2006
Salvatore Ion
ori
-
RBSH
Sahalin VII
-

Sukutaulu

 
Blond Lord xx Waccasass xx EVM Waccamaw xx EVM
Natale xx EVM
Lookatme xx EVM Look It xx EVM
Modeste xx EVM
Rochelle xx Facteur II xx EVM Faconné xx EVM
Edith Piaf xx EVM
Seraphienne xx EVM Evariste II xx EVM
Sebastienne xx EVM


Luotu 17.2.2006
© Ionic 2006
Layout & kuva: S.T. & V.R.