Pääsivu    Hevoset    E-Mail    Kasvatus    In English   
Bannerit    Toiminta    Historia    Linkit   

Info

Hevosten ostaminen Ionicista

Ionicissa on ei ole erillistä myyntilistaa, mutta osa hevosista voi silti olla myytävänä. Ota yhteyttä mailitse (vtionic@gmail.com) tai Keskustassa yksityisviestillä (Sirpa), jos haluat ostaa jonkin tietyn hevosen tai esimerkiksi tietynrotuisen hevosen.

Ionicin hevosten myyntiehdot

Ostajan ehdottoman välttämättömät velvollisuudet:

Älä muuta seuraavia perustietoja ilman lupaa:

Tiedot VRL:n rekisteriä varten:

Lämpimästi suositellut asiat:

Jos huvittaa:

Astutus Ionicin oriilla

Ionicin oriit ovat pääsääntöisesti käytössä ulkopuolisille tammoille. Ota yhteyttä mailitse (vtionic@gmail.com) tai Keskustassa yksityisviestillä (Sirpa), jos haluat astuttaa tammasi jollain meidän oreista. Ilmoita tamman nimi, osoite ja haluttu astutuskuukausi (kirjaamme astutusten ajankohdan orien sivuille kuukauden tarkkuudella). Usein voimme sopia astutuksen tapahtuneeksi myös vähän aikaisemmin, yleensä n. 6 kuukauden sisällä.

Jos et osaa valita sopivaa oria tammallesi, voit kysyä meiltä neuvoa orivalinnassa. Kerro, millaisista ominaisuuksista olisit kiinnostunut, niin osaamme todennäköisesti suositella sopivia oreja.

Kun varsa on syntynyt, haluaisin tietää sen nimen ja sivun osoitteen pitääkseni orien jälkeläislistat ajan tasalla. Tarkistamme joskus tammojen sivuja, joten jos tamman sivulta löytyy linkki varsan sivulle, löydämme sen sieltä.

Tilausvarsa Ionicista

Ionicin tammoista on mahdollista saada tilausvarsoja. Ota tässä tapauksessa yhteyttä mailitse (vtionic@gmail.com) tai Keskustassa yksityisviestillä (Sirpa). Kerro jos sinulla on jokin tietty tamma, ori tai valmis yhdistelmä mielessä, mutta tarvittaessa voimme neuvoa vanhempien valinnassa ja tarjota sopivia yhdistelmiä.

Tilausvarsan syntymäaika riippuu siitä, milloin emätammalle on syntynyt tai syntymässä aiemmin suunniteltuja varsoja. Yleensä tarjoamme varsan syntymäpäiväksi sitä päivää, jolloin kysyt varsaa. Tässä tapauksessa saat varsan itsellesi heti. Joissain tapauksissa tämä ei ole mahdollista tamman muiden varsojen takia. Silloin tarjoamme ensimmäistä sopivaa päivämäärää tulevaisuudessa. Joskus voimme myös sopia siitä, että varsa on syntynyt jo aiemmin. Kovin paljon aikaisemmin (n. 6 kk tai enemmän) syntyneitä varsoja emme yleensä teetä.

Jos haluat tilausvarsan isäksi oriin, joka ei ole Ionicin omistama, huolehdi astutuksen sopimisesta oriinomistajan kanssa. Me emme sitä tee ja tilausvarsaa sopiessamme oletamme että asia on sovittu oriinomistajan kanssa.

Tilausvarsa saa yleensä jonkin Ionicin kasvattajatunnuksista (ks. lista yllä), mutta jos et halua sitä, niin tunnus voidaan jättää pois. Tässä tapauksessa varsa merkitsemme varsan silti Ionicin kasvatiksi. Voimme myös sopia ns. "leasingista", jolloin lainaamme tammaa sinulle siten, että se varsoo sinun omistuksessasi ja syntyvä varsa tulee sinun kasvatiksesi. Tässä tapauksessa kirjaamme varsan ainoastaan emän sivulle, emme Ionicin kasvattilistalle emmekä lue sitä Ionicin kasvatiksi.

Ikääntyminen Ionicissa

Ionicin hevosten ikääntyminen noudattelee osittain VHKR:ää:

Muuten ikääntyminen on sekalaista eikä noudattele mitään loogista kaavaa.

Ionicin sijainti ja ympäristö

Ionic sijaitsee selkeästi virtuaalimaailmassa ja on jakautunut useisiin "pikkutalleihin", aina rotujen mukaan. Nämä alaosastot ovat sijoittuneet erilaisiin ympäristöihin ja ilmastoihin. Jokaiselle rodulle on myös omanlaisensa talliympäristöt: täysiverisille laukkarata, puoliverisille suuret koulu- ja estekentät, frederiksborgeille hyvät valjakkoajomahdollisuudet ja niin edelleen. Tarkempaa tietoa löytyy eri rotujen sivuilta.