Pääsivu    Hevoset    E-Mail    Kasvatus    In English   
Bannerit    Toiminta    Historia    Linkit   

Infoa

Hevosten myynti
Astutus Ionicin oriilla
Tilausvarsat
Ikääntyminen
Ionicin sijainti ja ympäristö
Hevosten hoitaminen
Ionicin kisaajat

Hevosten myynti
Ionicissa on ei ole erillistä myyntilistaa, mutta osa hevosista voi olla myynnissä ns. hiljaisesti. Ota yhteyttä mailitse, jos haluat jonkin tietyn hevosen tai esimerkiksi tietynrotuisen hevosen. Hevosten myyntiehdot ovat seuraavat:

 • Ostopyynnöt mailitse osoitteeseen vtionic@gmail.com.
 • Kerro ostopyynnössäsi mille tallille olisit hevosta viemässä, mihin käyttöön ja anna myös sivunäyttöä, ellei talli ole omasi. Kerro myös MIKSI haluat juuri sen hevosen.
 • Sivut on tehtävä ja uusi osoite ilmoitettava 2 viikon kuluessa.
 • Ionic ei pidätä mitään oikeuksia kasvatteihinsa tai täältä myytyihin hevosiin.
 • Hevosten kuvia valittaessa on syytä noudattaa hevoselle annettuja värivaihtoehtoja.
 • Kuvia ei saa ostamisen yhteydessä mukaansa, ellei toisin sanota.
 • Hevosen syntymäaikaa ei saa muuttaa ilman eri sopimusta, ikääntymismenetelmää saa.

  Astuttaminen Ionicin orilla
  Astutuksien varaaminen Ionicin oreille sujuu parhaiten mailitse (vtionic@gmail.com). Haluamme tietää tamman sivun osoitteen, oriin jolla haluaisit sen astuttaa ja sopivan astutuspäivän.
  Kun varsa on syntynyt, haluaisinne tietää sen nimen ja sivun osoitteen pitääkseni orien jälkeläislistat ajan tasalla. Tarkistamme itse aina joskus tammojen sivuja, joten jos tamman sivulta löytyy linkki varsan sivulle, löydämme sen sieltä.

  Tilausvarsa
  Ionicista ei toistaiseksi ole mahdollista saada tilausvarsoja kovin suurissa määrin. Tämä sen takia, että ihmiset ovat tilanneet paljon varsoja, mutteivät tee niille koskaan sivuja. Jos kuitenkin haluat joistain hevosista varsan, ota yhteyttä mailitse. Voimme tarvittaessa auttaa vanhempien valinnassa, jos tiedät minkätyyppisen hevosen haluat, muttet osaa päättää vanhempia.

  Ikääntyminen
  Ionic noudattaa pääsääntöisesti VHKR:n ikääntymissysteemiä, ts. hevonen vanhenee vuodella yhden kuukauden aikana. Tammojen kantoaika on 3 viikkoa ja varsa vieroitetaan viikon ikäisenä. Tamma voidaan astuttaa uudelleen kolmen päivän kuluttua varsomisesta.
  Useimmat helmi-toukokuussa 2004 syntyneet kasvatit ikääntyivät varsa-aikansa nopeutetulla aikataululla: ensimmäiset neljä vuotta kuluvat yhdessä kuukaudessa ja sen jälkeen VHKR:n mukaisesti. Kantoaika samoin oli 2 viikkoa. Kesäkuussa 2004 luovun tästä systeemistä ja siirryin noudattamaan puhtaasti VHKR:ää.
  Vuonna 2012 VHKR:stä on luovuttu osittain edellisenä vuonna pidetyn tauon vuoksi.

  Sijainti ja ympäristö
  Ionic sijaitsee selkeästi virtuaalimaailmassa ja on jakautunut useisiin "pikkutalleihin", aina rotujen mukaan. Nämä alaosastot ovat sijoittuneet erilaisiin ympäristöihin ja ilmastoihin. Jokaiselle rodulle on myös omanlaisensa talliympäristöt: täysiverisille laukkarata, puoliverisille suuret koulu- ja estekentät, frederiksborgeille hyvät valjakkoajomahdollisuudet ja niin edelleen. Tarkempaa tietoa löytyy eri rotujen sivuilta.
  Ravirata

  Hevosten hoitaminen
  Ionicin hevosille ei oteta hoitajia.

  Kisaajat
  Ionicin hevosilla ei kilpailla muutamaa poikkeusta (askellajihevoset, laukkahevoset) lukuunottamatta. Ionicin hevosilla voivat kilpailla seuraavat henkilöt:

 • Sirpa (ION), VRL-00329
 • Virginia (ION), VRL-02702
 • Marinka (ION), VRL-01193, toimii myös groomina
 • Mici (ION), toimii lähinnä jockeyna ja raviohjastajana

 • Luotu 18.1.2004
  © Ionic 2004
  Layout & kuva: S.T. & V.R.