VIRTUAALISIITTOLA GIN AHALTEK

Yleisinfo tallista

Hoitajatoiminta
Ks. Muu toiminta-sivu
Myyntitoiminta
Ks. Muu toiminta-sivu
Tamman astuttaminen Gin Ahaltekin orilla
Orini astuvat vieraita tammoja pyynnöstä, joten jos haluat jonkin oreistani tulevan varsasi isäksi, ota yhteyttä mailitse ja kerro enemmän. Pääsääntöisesti oriit astuvat vain ahaltek-tammoja ja niitä rotuja, jotka ovat soveliaita RBSH-jalostukseen. Jos haluat astuttaa jonkin muunrotuisen tamman tallin oriilla, kannattaa mailissa perustella hieman tarkemmin asiaa.
Tilausvarsat
Gin Ahaltekin tammoista on mahdollista saada tilausvarsoja. Ota yhteyttä mailitse, jos haluat tilausvarsan ja kerro mitkä hevoset haluaisit varsan vanhemmiksi. Isäoriin ei ole pakko tietenkään olla Gin Ahaltekin oma ori vaan myös ulkopuoliset oriit käyvät. Tällöin tilaajan tulee huolehtia astutuspyynnöistä yms. oriinomistajan kanssa.
Tarpeen mukaan voin myös auttaa valitsemaan jollekin tammalle sopivaa oria ja muuten auttamaan vanhempien valinnassa. Olisi hyvä jos tilaajalla olisi jonkinlainen mielikuva siitä, millaisen varsan hän haluaa, minkäpituisen suvun, mihin käyttöön tms. Näiden toiveiden perusteella osaan paremmin ehdottaa sopivia vanhempia.
Ikääntyminen
Gin Ahaltekissa on noudatettu pääsääntöisesti VHKR:n ikääntymismenetelmää ts. hevonen vanhenee vuodella yhden kuukauden aikana. Tällä hetkellä ikääntyminen on kuitenkin jotakuinkin jäädytetty eivätkä hevoset vanhene mitenkään säännöllisesti.
Tammojen kantoaika on edelleen VHKR:n mukaisesti 3 viikkoa, varsa vieroitetaan viikon ikäisenä ja tamma voidaan astuttaa uudelleen kolmen päivän kuluttua varsomisesta. Käytännössä tammat varsovat maksimissaan kerran kuukaudessa. Vieroitusaikaa en yleensä käytä jos kyse on tilausvarsasta tai syntymättömänä varatusta varsasta, tällöin uusi omistaja saa varsan itselleen sen syntymäpäivänä.
Täältä poismyydyn hevosen ikääntymistä saa luonnollisestikin muuttaa sellaiseksi, mikä uudelle omistajalle itselleen parhaiten sopii. En siis vedä hernettä nenään jos hevonen myynnin jälkeen nuortuu tai vanhenee huomattavastikin. Hevosten syntymäpäivää ei kuitenkaan saa mennä muuttamaan, vaikka ikääntymistä saakin.
Omistajat
Gin Ahaltekillä on 5.5.2006 alkaen kaksi omistajaa: Sirja ja Virginia. Yhdessä he pyörittävät myös Ionicia
© Sirpa 2005, gin(at)hevosmaailma.net
Tiedosto luotu 2005-10-10
Muokattu viimeksi 2019-01-31
Gin Ahaltek on täysin virtuaalinen talli ja kaikki sivuilta löytyvä on mielikuvituksen tuotetta
This stable is a SIM-game, nothing described on this site should not be taken as a real-life information