Expecting Stardom xx VH-56031
muistosivu, kuollut 26.7.08

© Chequers Stud
 • Nimi: Expecting Stardom
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: englantilainen täysiverinen
 • Syntynyt: 1.3.2006 VHKR
 • Ikä: 5 vuotta (1.8.)
 • Väri: ruunikko
 • Säkäkorkeus: 165 cm
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic
 • Painotus: este
 • Koulutus:
 • Virtuaalihevonen

Luonne

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
22/10/06
Este
100-110cm
Kimakka
7/12
30/08/06
Este
90
Mikaja
1/23
30/08/06
Este
80-90
Nourbese Nefertari ?
-/-
28/08/06
Este
80-90
Nourbese Nefertari
20/20

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
1.9.06
Sliver of Light xx
Malayne Ion
?
Snjezana (tersk)
Gipoteza Ion
?
Zart Engel (trakehner)
-
18.2.07
Jannett's Goldilocks (qh)
-
21.6.07
Georgina Con (holstein)
Georgette Ion
4.2.08
Shevaun Tedveles (kisber)
Stella Ion
5.3.08
Dewbury's Jolie (connemara)
Judita Ion
6.3.08
Marila GA (budj)
Zvezda Ion

Sukutaulu

 
Being Starlike xx EVM
167 cm, rt
Starry Ray xx EVM
166 cm, rt
Fightback xx EVM
159 cm, rt
Ex Bella Roma xx EVM
163 cm, m
Ex Empire xx EVM
158 cm, rn
Bibiane xx EVM
165 cm, m

Sukuselvitys

Isä Being Starlike on isokokoinen ja melko romuluinenkin ori, jota kokeiltiin varsaikäisenä laukkaradoilla, mutta se ei pärjännyt siellä. Se myytiin laukkatallilta yksityiselle, joka koulutti siitä itselleen este- ja metsästysratsun. Erityisesti esteillä se menestyi huomattavankin hyvin amatööritasolla, hyppäsi parhaina vuosinaan 130 sentin luokkia ja olisi ehkä yltänyt parempaankin, mutta jalkaongelmat jättivät sen harrasteratsuksi. Hyppykapasiteetti kuitenkin huomattiin ja oria käytettiin melko paljon huntereiden, puoliveristen ja myös puhtaiden täysiveristen jalostukseen. Varsinkin kehytrakenteisista huntertammoista se on jättänyt erittäin hyviä huntereita.
Being Starliken isä Starry Ray oli poikansa tavoin melko isokokoinen ja se aloitti kilpailemisenkin vasta aivan kolmivuotiskautensa lopulla. Aluksi sitä kilpailutettiin varsin säästeliäästi, nelivuotiaana se alkoi olla tarpeeksi kypsä radoille ja pärjäsi hienosti neli- ja viisivuotiskausillaan. Se oli erityisesti pidempien matkojen juoksija.
Emä Fightback oli puolestaan varsatähti, se kilpaili jo kaksivuotiaana ja kolmivuotiaana se näytti ikätovereilleen säännöllisesti takakavioita varsinkin pidemmillä matkoilla. Mikään sprintteri ei koskaan ollut ja se polveutuikin suvusta, joka on jättänyt stayereita. Siitoksessa Fightback osoittautui erittäin hyväksi, se ehti jättää 9 varsaa ja melkein kaikki ovat pärjänneet radoilla.

Emä Ex Bella Roma oli rakenteeltaan siro ja kaunis, sopiva kompensoimaan Being Starliken romuluisuutta. Ex Bella Roma ei polveudu laukkasuvusta lainkaan vaan on ratsulinjainen. Tamma itse kilpaili hyvällä menestyksellä esteradoilla, jopa maansa mestaruuskisoissa asti. Siitokseen siirryttyään se on jättänyt hyviä estehevosia ja sen varsat ovat tätä nykyä erittäin haluttuja kilpahevosia.
Ex Bella Roman isä Ex Empire oli kilpaurallaan kenttähevonen parhaasta päästä. Se kilpaili kansainvälisissä kisoissa asti pärjäten hienosti. Täysiverisille tyypillisesti se oli nopea, mutta siitä lyötyi myös kestävyyttä ja räjähtävää hyppykykyä. Näiden lisäksi se oli vielä melko hyväluonteinen, joten se oli varsin suosittu siitosori ja sitä käytettiin täysiveri- ja puoliverijalostuksessa. Täysiverivarsat eivät ole olleet pääsääntöisesti yhtä hyviä kuin isänsä, mutta puoliveritammoista Ex Empire on jättänyt muutamia todellisia kenttätähtiä.
Bibiane oli harrastetamma, jolla sen nuori omistaja kilpaili hunter- ja hack-luokissa sekä osallistui muutamiin metsästyksiin. Se on jättänyt 3 varsaa, kaikki Ex Empiresta ja ne ovat osoittautuneet hyviksi kilpahevosiksi vähän joka lajissa.


Luotu 20.8.2006
© Ionic 2006
Layout & kuva: S.T. & V.R.