Tested Best GA xx VH12-006-0012
muistosivu, kuollut 9.1.15


© A. Stada
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Tested Best GA
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: englantilainen täysiverinen
 • Syntynyt: 27.06.2008 VHKR
 • Väri: ruunikonkimo
 • Säkäkorkeus: 171 cm
 • Suku: Best'n Tested xx EVM - Miss Mylo xx EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: este
 • Koulutus:

Luonne

Kun hevosen nimi on Tested Best GA, ei sille ole mitenkään helppoa keksiä järkevää lempinimeä, ellei halua siitä Tessua ja se sentään on koiran nimi. No, siitä tuli Teukka sitten vaikka ei sekään minusta ole nimenä mistään kotoisin näin hienolle hevoselle. Turha kuitenkin taistella vastaan kun kaikki sanovat sitä joka tapauksessa Teukaksi. Siitä että onko Teukka hieno hevonen, ei sen sijaan neuvotella, koska sehän on.

Mikään erityisen helppo Teukka ei kyllä ole. Se on täysiverimäiseen tapaan kuumansorttinen ja orimaiseen tapaan, no, orimainen. Helpompiakin hevosia on siis nähty, mutta ei Teukka mitenkään erityisen mahdoton ole. Sen kanssa on tietyt jutut, jotka on hyvä tietää. Ystävällinen, mutta napakka kohtelu kaikin tavoin on yksi kulmakivi. Teukka täytyy pitää kurissa ja kertoa sille olevansa pomo, mutta mitään simputtamista ei tarvita. Johdonmukaisuuskin on hyve.

Kun ratsastaa Teukalla, kannattaa kuvitella ajavansa viritettyä Suzuki Hayabusaa. Jos vääntää kaasua samalla tavoin kuin vanhan Honda Monkeyn kanssa, pääsee helposti hengestään. Teukan kanssa ei ehkä henki lähde, mutta reaktioissa löytyy kyllä. Se on... herkkä. Lisäksi se on nopea ja voimakas, niin että kyllä senkin kanssa vaarallisia tilanteita saa aikaiseksi. Ja Teukkaa nyppii suuresti, jos se saa huonoa palautetta reaktiosta, jonka se kuvitteli olevan oikea. Sen jälkeen ratsastus menee tappeluksi ja kellään ei ole kivaa.

Sukuselvitys

Isä Best'n Tested on ollut erinomainen ratsupuolen jalostusori. Se polveutuu laukkasuvusta ja sitä kokeiltiin radoilla kolmivuotiaana, kaksivuotiaana se vaikutti vielä liian kehittymättömältä. Ei se oikein pärjännyt, mutta sen rakenne kiinnitti puoliverikasvattajien huomion ja se ostettiin Belgiaan. Siellä se koulutettiin ratsuksi ja se kilpaili jonkinlaisella menestyksellä kenttää. Sekä rakenteen että kisatulosten ansiosta se sai jalostukseenkäyttöluvan puoliveripuolelle. Ori astui muutaman kauden isolla oriasemalla ja oli kohtuullisen suosittu siitosori. Hyviä varsoja se jättikin, niistä on löytynyt sekä esteille että kenttään kelvollisia hevosia. Erityisen hyvä se on ollut emänisänä, sen tammavarsoissa on useampikin ihan nimekäs siitostamma.

Teukan emä Miss Mylo on yksi niitä suhteellisen harvoja täysiveritammoja, joita Best'n Tested astui oriasemavuosinaan. Se oli hieman omituinen tapaus: Miss Myloa oli yritetty siementää useammankin puoliverioriin spermalla ja vaikka kaikki piti olla kunnossa, se vain ei tullut tiineeksi. Sitten siirryttiin oreihin, jotka astuvat luonnonmenetelmällä ja kokeiltiin niin. Astutukset sujuivat ihan hyvin, mutta tamma vain pysyi tyhjänä. Viimeisenä oljenkortena hypytettiin sitten täysiveriori ja — bäng! — tamma oli kerrasta tiine. Kukaan ei tiedä mitä tapahtui. Aikanaan Miss Mylo varsoi terveen ja isokokoisen orivarsan ja kaikki sujui kuin hevoskasvatuksen käsikirjassa.

Miss Mylo oli itse hyvänlainen esteratsu, se kilpaili 140 sentin luokkia nuoren ratsastajansa kanssa. Tapaturmainen jalkavamma kuitenkin päätti esteuran liian aikaisin, tammalla kuulemma olisi ollut vielä rahkeita isompiinkin luokkiin. Se siirtyi siitoskäyttöön ja alun vaikeuksien jälkeen se on varsonut useammankin varsan Best'n Testedistä. Myöhemmin sille on kelvannut myös puoliveriori ja se on varsonut yhden BWP-varsan.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Astutukset

KK/Vuosi
TAMMA
VARSA
09/08
Stephani GA xx
o. Test Pilot GA xx
12/09
Ériu Bandia (idh)
t. Pemberleyn Scooby (ish)
07/10
Go Unplugged GA xx
t. Untested Ion
03/12
Getrouwde Dame (KWPN)
t. Regatta Ion (FWB)
04/12
Severnaja GA (budj)
t. Tshudesnaja Ion (RBSH)
01/12
Fuma Con Dios (RBSH)
-
06/2013
Cinnamonum GA (SWB)
t. Vanilla Ion (FWB)
11/2014
Archaic GA xx
t. Allegory Ion
12/2014
Banshee Cry GA xx
o. Deathly Hallows Ion


Luotu 16.11.2009
© Ionic 2009
Layout & kuva: S.T. & V.R.